Zodiacul Evreiesc

Zodiacul Evreiesc

LUNA IANUARIE

Femeile Sunt vesele, amiabile, simpatice, constante in prieteniile lor si sincere. Sunt dotate cu un caracter bun, sunt calme, au energie si ordine in idei. Iubesc distractiile si placerile, dar stiu totusi sa se pastrze serioase.

Barbatii Sunt vioi, sprinteni, amiabili si afectuosi. Au inteligenta solida, judecata buna, cultiva stiinta, se ocupa de politica dar au caracter dezinteresat. Stiu sa-si pastreze sangele rece, sa fie calmi in acte si in cuvinte. Sunt prieteni devotati. Iubesc gloria.

LUNA FEBRUARIE

Femei Sunt de o frumusete remarcabila. Judecata lor este buna. Au o inteligenta excelenta atata timp cat nu se lasa coplesite de sentimentul emotiei. Credincioase si constante in prietenie si dragoste, sunt sotii model. fc427l6563mcce

Barbatii Au caracter schimbator si sunt impresionabili. Iubesc misterul, sunt spirituali, entuziasti, indrazneti, jucatori nu in dorinta de castig ci in setea de necunoscut si neprevazut. Ambitiosi, pasionali, dar nehotarati in dorinte. Increzatori si naivi, capabili de sentimente delicate, serviabili si simpatici. Saraci in tinerete si cheltuitori cand au bani.

LUNA MARTIE

Femei Au figura larga, inteligenta; serioase, caracter energic, judecata buna, stiu sa comande, sa-si conduca treburile de o maniera practica, dar sunt adesea violente. Cu toate aceste trasaturi, care influenteaza linistea caminului, au inima buna si sunt sotii credincioase si devotate.

Barbatii Sunt brusti, violenti, uneori brutali, independenti, nu destul de sociabili, mai ales catre apusul vietii. Inteligenti, sistematici in felul de a gandi, au sentimente prea idealiste. Privesc partea solida si pozitiva a lucrurilor. Laboriosi si metodici, stiu sa comande si reusesc in afaceri.

LUNA APRILIE

Femei Sunt dragute, cu obrazul oval si prelungit, pielea mata, forme rotunde, temperament usor limfatic. Sunt cochete, curioase, iubesc traiul luxos, placerile, omagiile si micile atentii. Capricioase, foarte susceptibile, dar deloc dezapreciabile.

Barbatii Au caracter nervos, viu, irascibil si mult amor propriu; dotati cu temperament pasionant, iubesc placerile; sunt dornici de libertate. Sunt buni la vorba dar nu se socot angajati in promisiunile pe care le fac. Foarte studiosi, iubesc stiintele si filosofia. Sunt oameni de actiune si de progres, cauta intotdeauna sa fie in frunte, sa conduca. Vointa activa, intreprizatori, nu poseda ratiune, reci si precauti, impulsivi, au hotarari bune si actioneaza dupa initiativa lor.

LUNA MAI

Femei Sunt frumoase, bine facute, iubitoare, blande si sensibile, fara pretentii, simpatice. Au inima buna, sunt gratioase in maniere. Abile in viata practica, energie slaba, neglijabile la menaj.

Barbatii Au caracter viu, impresionabili si versati, afectuosi, sentimentali, delicati, manierati, isi fac multi prieteni si le raman credinciosi. Serviabili, inteligenti si inventivi, asimiland cu usurinta. Spirituali, iubesc literatura si tot ce e rafinat, stiu sa-si conduca trairile cu o abilitate care nu exclude o oarecare doza de siretenie.

LUNA IUNIE

Femei Sunt simpatice, cu tenul mat, pielea moale, formele rotunjite si figuara ovala, nasul scurt si gura mica. Extrem de sensibile, capricioase, susceptibile si uneori foarte dificile. Foarte iubitoare, cochete, cu maniere gratioase care fac sa placa mult, ele sunt lacome si mincinoase. Aerul lor discret nu le impiedica sa vada partea pozitiva a vietii. Active, laborioase, capabile de acte energice.

Barbatii Sunt inteligenti, predispusi spre lucruri frumoase, maturi, pasionali si sensibili. Privesc prea mult la partea emotionala a vietii si sunt in permanenta in cautare de senzatii noi. Iubesc confortul, placerile si intr-un contrast frecvent au instinctul economiei, uneori fiind chiar avari. Sunt senzuali, certareti, asculta mai mult de fantezia de cat de ratiunea lor. Atasati de caminul lor si de familie din capriciu. Cand reusesc sa-si stapaneasca indolenta naturala, sunt tenaci, perseverenti, rabdatori. Cu toate acestea rar reusesc sa se imbogateasca.

LUNA IULIE

Femei Sunt frumoase iubitoare si iubite, dar inima lor se pierde adesea; curajoase, indraznete, cu caracter viu si rabdator. Inima buna si miloasa, sunt sincere si au idei nobile.

Barbatii Sunt mandrii, orgoliosi, curajosi. Mare noblete de sentimente, sinceri si loiali, inima mare si generoasa. Inteligenta ponderata, pozitivi, energici si intreprinzatori. Reusesc in viata.

LUNA AUGUST

Femei Au ochi blanzi si luminosi, trasaturi regulate. Sunt timide, blande, binevoitoare, devotate. Se marita tinere, au copii frumosi, sunt mame exceptionale. Iubesc calmul si linistea. Nu foarte inteligente. Cad usor in melancolie si nu gasesc fericirea pe care pe care o merita calitatile si sentimentele lor frumoase.

Barbatii Au trupul bine facut si fizionamia deschisa. Iubesc tot ce e frumos si stralucitor. Sunt veseli, spirituali si istorici. Temperament afectuos si pasionant. Au succes la sexul slab si sunt facuti pentru viata de camin. Desi discreti si timizi, caracterul lor este sesceptibil si irascibil, se lasa usor amagiti. Muncitori, nu au curaj si initiativa, dar reusesc in viata.

LUNA SEPTEMBRIE

Femei Sunt vesele, timide si amabile, sentimentale si afectuase. Vocea lor e blanda, manierele gratioase, le place sa fie complimentate, cauta sa placa si au multi admiratori. Caracterul susceptibil, dar nu stiu sa pastreze ranchiuna. Sunt bune femei de interior cu singurul pacat ca sunt cam cheltuitoare.

Barbatii Sunt amabili, simpatici, au maniere distinse, dar nu prea isi tin promisiunile. Adora complimentele, mare amor propriu, inainte de a se hotari obisnuiesc sa cantareasca pro si contra. Prudenti, ezitanti, foarte dezvoltati spiritual, critici. Putin creduli si putin sceptici. Judecata echilibrata. Sunt rabdatori, au simtul practic si gustul ordinii.

LUNA OCTOMBRIE

Femei Au o inteligenta in continua miscare, astfel ca mint cu extrema usurinta. Exaltarea lor frecventa le duce adesea la misticism. In general le place foarte mult cochetaria si sunt foarte atragatoare. Au maini abile dar foarte putin muncitoare. Iubesc banii si ar face orice sa-i obtina. Cu varsta devin melancolice si rele. Capabile de munca intelectuala.

Barbatii Sunt inteligenti, plac prin manierele lor amiabile. Indrazneti si prudenti in acelasi timp, stiu sa-si ascunda gandurile. Foarte independenti de idei si moralitate. Nu au scrupule cand vor sa-si respecte angajamentele. Singuratatea si viata ii fac taciturni si mohorati.

LUNA NOIEMBRIE

Femei Au spiritul liber si nelinistit, cutezatoare si curajoase, usor sceptice. Cu toate acestea sunt timide, impresionabile. Aprinse, independente si oricand gata de revolta, au un caracter dificil. Ele sunt femeile datoriei, ascultatoare cand sunt intelese. Iubesc munca si sunt active.

Barbatii Au temperament riguros, sunt activi si entuziasti. Iubesc sportul si exercitiile fizice. La cei mai avansati nevoia de miscare se transforma in activitate stiintifica sau exploatare de orice fel. Sociabili, constanti in prietenie, mult amor propriu, tendinta de independenta. Tenaci, muncitori, in acelasi timp intreprinzatori si prudenti

LUNA DECEMBRIE

Femei Frumoase, bine facute, au in general viata lunga. Cochete, usuratice, capricioase, sensibile, senzuale. Timide in tinerete, ele devin mai tarziu orgolioase, indraznete, intrigante, stiind sa se conduca cu multa dibacie. In casnicie generoase, dar se silesc sa nu se tradeze.

Barbatii Pozitivi, ambitiosi, gata de orice pentru a parveni. Se servesc uneori de proiecte nedelicate, nu sunt capabili de conceptii inalte, umflati de importanta ce si-o atribuie. Gravitatea lor e superficiala caci nu neglijeaza nimic pentru a-si satisface pasiunile. Sunt irascibili, stiu sa se adapteze prin prudenta, siretenie, suplete. Au tact, sunt studiosi.

Zodiacul reda de fapt o imagine simbolica a diversitatii vietii si a ciclurilor naturale. Omul a ajuns azi sa se ghideze numai dupa repere artificiale, mecanice, fara vreo semnificatie sufleteasca sau spirituala, dar zodiacul ramane un instrument care poate oricand sa umple viata de sensurile ei naturale, fiindca este in stransa legatura cu ele.

Mintea rationala poate considera ca asociatiile zodiacale sunt doar superstitii, fiindca ea a pierdut din vedere latura intuitiva si creativa a omului si se bazeaza doar pe masuratori si rationamente in sistemul logicii aristoteliene, pe care se bazeaza toata stiinta oficiala actuala. Dar omul are mai mult decat o minte capabila sa inchege judecati logice. Omul are si capacitatea de a gandi simbolic, iar acest lucru este arhi-recunoscut de faptul ca si in societatea actuala se folosesc imagini simbolice pentru a se transmite informatii. Sistemele cunoasterii simbolice sunt numeroase de-a lungul evolutiei omenirii, iar zodiacele sunt astfel de sisteme, si inca foarte puternice. Numai ca le pot "citi" doar aceia care le cunosc alfabetul si limbajul.

download