Zodiacul Arboricol, Floral

Zodiacul Arboricol

MARUL

23Decembrie -1Ianuarie 25Iunie -4Iulie Marul simbolizeaza Dragostea. El este o aparitie plapanda, dar cu mult farmec, atragator si cu o figura placuta. Reprezinta genul care flirteaza cu placere, aventuros, sensibil si intotdeauna indragostit. Doreste sa iubeasca si sa fie iubit. Ca partener este fidel, tandru si foarte generos. Are inclinatii spre stiinta, si ii place sa traiasca in prezent, pe ansamblu fiind un filozof preocupat dar cu imaginatie.

BRADUL 2Ianuarie -11Ianuarie 5Iulie -14Iulie Bradul simbolizeaza Misterul. Nativii din acest semn au un extraordinar gust, care se manifesta in toate actiunile lor. Se poarta demn, sofisticat si iubeste tot ceea ce este frumos. Modul de manifestare poate fi uneori cam iritant, deoarece este o persoana posaca, incapatanata, cu tendinta spre egoism dar atent cu cei la care tine. Este mai degraba modest, dar are ambitii foarte mari, pe care are sansa sa si le realizeze pentru ca are talent si pune suflet in ceea ce face. Ca amant este vesnic nemultumit. Cunoaste multi oameni, unii dintre ei sunt prieteni, dar si multi altii ii sunt dusmani. Este un partener pe care te poti baza.

ULMUL 12 Ianuarie - Ianuarie 15 Iulie - 25 Iulie Ulmul simbolizeaza Mintea nobila. Reprezinta o persoana cu o infatisare placuta, care se imbraca cu gust si are dorinte rezonabile. Desi este agreabil are tendinta de a nu ierta greselile celorlalti. In relatiile cu anturajul ii place sa conduca si nu sa se supuna. Este un partener de incredere si loial, care prefera sa hotarasca pentru altii. In ciuda acestor "asperitati" este o minte nobila, generoasa, cu un pronuntat simt al umorului si care judeca lucrurile la modul practic.

CHIPAROSUL 25Ianuarie-3Februarie 26Iunie-4Iulie Chiparosul simbolizeaza Credinta. Ca si copacul, individul nascut sub acest semn este puternic, bine facut, adaptabil. De felul lui multumit, acceptand viata asa cum este, privind lucrurile cu optimist, sperand ca intr-o zi va veni si randul lui si atunci ii vor fi recunoscute meritele si va avea si banii pe care si-i doreste. Detesta sa fie singur, este un amant pasionat care nu poate fi usor satisfacut. Cand se implica intr-o relatie este credincios, dar si impulsiv, nesupus, pedant si cam neglijent.

PLOPUL 4 Februarie - 8 Februarie 1 Mai - 14 Mai 5 August - 13 August Plopul simbolizeaza Incertitudinea. Are aparitii foarte "decorative" si de aceea are nevoie sa fie inconjurat de oamenii placuti si de buna-credinta. Nu are incredere in propriile forte si devine curajos numai atunci cand este nevoie. In societate este foarte pretentios, deseori singur, reuseste sa starneasca animozitati. Este o fire artistica, dar cu toate acestea un bun organizator, inclinat sa abordeze viata la modul filozofic. In orice situatie este demn de incredere iar in relatiile personale foarte serios.

PINUL 19 Februarie - 28 Februarie August - 2 Septembrie Pinul simbolizeaza Rafinamentul. Ii plac companiile agreabile si stie cum sa faca viata mai placuta. Reprezinta o persoana foarte activa, care se comporta cu multa naturalete, fiind o companie cautata si pentru firea prietenoasa pe care o are. Ca fizic este foarte robust. Se indragosteste usor dar pasiunea se stinge repede. Cunoaste multe dezamagiri pana cand isi gaseste idealul. Este demn de incredere pentru partenerii sai si poseda mult simt practic.

SALCIA 1Martie -1oMartie 5Septembrie -12Septembrie Salcia plangatoare simbolizeaza Melancolia. La prima vedere se prezinta ca un tip frumos dar plin de melancolie, atragator, cu o atitudine usor afectata. Iubeste tot ceea ce este frumos si plin de gust, ii plac calatoriile si viseaza sa faca inconjurul lumii. Mereu agitat, capricios dar cinstit, este un om care are in permanenta ceva de revendicat. Foarte intuitiv, este totusi un partener usor influentabil alaturi de care este foarte greu sa traiesti. De aceea va avea mult de suferit din dragoste, dar uneori gaseste un o fiinta salvatoare.

STEJARUL 21martie Stejarul simbolizeaza Curajul. Cand spui stejar te gandesti deja la o persoana cu o natura robusta, curajoasa, puternica, intransigenta. Este un om independent dar sensibil, caruia nu-i plac schimbarile, cu picioarele bine infipte in pamant, intr-un cuvant un om de actiune.

ALUNUL 22Martie -31Martie -3Octombrie Alunul simbolizeaza Magia. Un personaj fermecator, nerevendicativ, foarte intelegator, care stie cum sa faca impresie. Deseori este implicat in lupte pentru cauze sociale. Este cunoscut de toti, foarte popular. In dragoste se comporta ca un amant capricios, cu toane dar cinstit. Pe plan profesional poate fi un partener tolerant, cu un simt innascut al dreptatii.

SCORUSUL 1 Aprilie - 10 Aprilie 4 Octombrie - 13 Octombrie Scorusul simbolizeaza Sensibilitatea. Plin de farmec, agreabil si inzestrat. Desi ii place sa atraga atentia nu-si aroga aere de vedeta si este lipsit de egoism. Este un om care iubeste viata, neobosit, aflat in permanenta miscare. Viata lui este plina de complicatii, pe care de cele mai multe ori si le creaza singur, in egala masura dependent si independent, cu bun gust, un adevarat artist, pasional, un bun companion, dar care din pacate nu stie sa ierte. 11 Aprilie - 20 Aprilie 14 Octombrie - 23 Octombrie Artarul simbolizeaza Inteligenta. Este simbolul unei persoane neobisnuite, plina de imaginatie si originala, dar in acelasi timp timida si rezervata. Vrea sa-i impresioneze pe cei din jur, ambitios, mandru, increzator in sine insusi si dornic de noi experiente. Sufera de multe complexe si se comporta uneori nervos. Dotat cu o memorie excelenta, reuseste sa invete cu usurinta. Viata lui amoroasa este plina de complicatii.

NUCUL 21Aprilie -30Aprilie Nucul simbolizeaza Visul. Ai putea spune despre el ca este un stalp al dreptatii: intransigent, ciudat si plin de contraste, deseori egoist, agresiv, nobil, cu orizonturi largi, cu reactii neasteptate. Reactioneaza spontan, are ambitii nelimitate, inflexibil, nu cunoaste ce este acela compromisul sub nici o forma, un strateg ingenios. In relatiile sentimentale este un partener dificil si total neobisnuit, nu intotdeauna placut dar cel mai adesea admirat, foarte gelos si pasional.

CASTANUL

15 Mai - Mai 12 Noiembrie - 21 Noiembrie Castanul simbolizeaza Cinstea. Apare ca o frumusete neobisnuita, dar nu urmareste sa-i impresioneze pe cei din jur. Are un simt al dreptatii bine dezvoltat, vivace, interesat de tot ceea ce este nou. S-a nascut diplomat, dar din pacate este usor iritabil si sensibil in compania celorlalti. Are deseori momente cand se indoieste de propria persoana si in ciuda acestei lipse de incredere in sine insusi, afiseaza aere de superioritate. Se simte neinteles in dragoste si are dificultati in gasirea unui partener.

FRASINUL 25 Mai - 3 Iunie 22 Noiembrie - 1 Decembrie Frasinul simbolizeaza Ambitia. Un individ neobisnuit de atragator, vivace, impulsiv, revendicativ, caruia nu-i pasa de critici, ambitios dar si inteligent si mai ales, talentat. Ii place sa se joace cu norocul iar uneori este cam egoist. Important este ca se tine de cuvant. In dragoste este un amant prudent si credincios, care se conduce mai mult dupa inima, dar ia relatia la modul cel mai serios. ii115q9

CARPENUL 4 Iunie - 13 Iunie 2 Decembrie - 11 DecembrieCarpenul simbolizeaza Bunul gust. Este considerat de ceilalti o frumusete rece, care acorda prea multa atentie felului in care arata. E adevarat, are bun gust si stie cum sa faca viata cat mai confortabila cu putinta. Lipsit de egoism, inclinat spre o viata rezonabila si disciplinata, isi doreste sa gaseasca un partener plin de bunavointa si care sa-i recunoasca meritele. Viseaza la o iubire neobisnuita si rareori este fericit. Din pacate sau din fericire pentru el nu are incredere in cei mai multi oameni. Ezita mult atunci cand ia decizii si nu este sigur niciodata ca deciziile pe care le ia sunt cele mai corecte. In munca pe care o face este foarte constiincios.

SMOCHINUL 14 Iunie - 23 Iunie 12 Decembrie - 21 Decembrie

Smochinul simbolizeaza Sentimentul ca traire. Ca prezenta este foarte puternic, cam salbatic, genul de om independent care nu suporta sa fie contrazis. Iubeste viata, pur si simplu ii place sa traiasca inconjurat de familie, copiii si animalele. Pe plan sentimental ii cam place sa zboare din floare in floare. Este dotat cu simtul umorului, si desi poseda din plin talent practic si inteligenta, prefera mai degraba sa leneveasca.

MESTEACANUL Iunie Mesteacanul simbolizeaza Inspiratia. Este un tip vivace, atragator, elegant, prietenos, cu pretentii modeste, caruia nu-i plac excesele de nici un fel si detesta vulgaritatile. Iubeste viata in natura si in liniste, avand putine ambitii. Pe plan afectiv nu este foarte pasionat, dar are imaginatie, stiind sa creeze o atmosfera de calm si multumire.

MASLINUL 23 Decembrie Maslinul simbolizeaza Intelepciunea. Este un om care iubeste soarele, cald si tandru, rezonabil, echilibrat, care evita violenta sau agresiunea. De asemenea, este foarte tolerant, mereu bine dispus, calm, cu un simt al dreptatii foarte dezvoltat. Afectiv este genul de partener sensibil, cam afectat, fara a fi gelos. Ii place sa citeasca si sa se afle in compania oamenilor sofisticati.

FAGUL 22Decembrie Fagul simbolizeaza Creatia. Are gusturi bune si acorda multa atentie felului in care arata. Este o persoana materialista, care stie sa isi organizeze bine viata si cariera. Este ajutat si de spiritul lui econom. Stie sa-i conduca bine pe ceilalti, nu risca inutil si are pretentii rezonabile. Ca partener de viata este daca se poate spune "splendid", pasionat de pastrarea siluetei (diete, sport, etc.).

CURMALUL 9Februarie - 18Februarie 14August -23August Curmalul simbolizeaza optimismul. Caracterizeaza in primul rand un nativ foarte bine reprezentat din punct de vedere fizic, frumos dar lipsit de eleganta. Isi doreste sa se afle mereu in centrul atentiei tuturor si nu gusta glumele care se fac pe seama lui. Se adapteaza la orice situatie dand dovada de flexibilitate dar ceea ce urmareste sa obtina este puterea, luxul si confortul personal. Este orgolios, ambitios si de un optimism fara limite. Din aceasta cauza isi asuma in mod inconstient riscuri care il situeaza in situatii limita si din care reuseste sa iasa datorita talentului sau. Chiar daca incearca sa pastreze aparenta unui om rece este usor influentabil, dedicandu-se unor cauze pierdute. In ciuda acestor mici defecte este inteligent, cultivat, capabil sa ia decizii in cel mai scurt timp. In dragoste da dovada de sensibilitate, tandrete, romantism, acordandu-i partenerei o atentie speciala prin satisfacerea oricarui capriciu. Este barbatul care se ataseaza de cineva pentru totdeauna. Din punct de vedere profesional este posibil sa aiba o viata foarte agitata.

TEIUL 11Martie -20Martie 13Septembrie -22Septembrie Teiul simbolizeaza Bunastarea. Teiul reprezinta un nativ fermecator, frumos, in stare sa cucereasca pe oricine cu optimismul si minciunile sale. Iubeste siguranta si confortul si de aceea va face toate eforturile pentru a le obtine. Viata sa va fi un lung sir de succese si de esecuri si acest lucru se datoreaza iluziilor pe care si le face singur. Este o prezenta agreabila dar nu se poate conta pe el. Conservator, traditionalist, dar in acelasi timp plin de contradictii, nu se poate spune despre el ca este o persoana usor de inteles. Are nevoie de complimente pentru a-si recapata increderea in fortele proprii. Desi este foarte inteligent ii lipseste capacitatea de a lua decizii rationale. Perfectionist pana la cele mai mici amanunte va avea nevoie de un partener care sa fie cel putin la fel de curat si ordonat ca si el.

ZODIACUL AZTEC

CIPACTLI - CROCODILUL Culoarea norocoasa: Verde deschis Zilele ZodieiIanuarie 4, 16, 28 Februarie 2, 14, 26 Martie 10, 22 Aprilie 3, 15, 27 Mai 9, 21 Iunie 2, 14, 26 Iulie 8, 20 August 1, 13, 25 Septembrie 6, 18, 30 Octombrie 12, Noiembrie 5, 17, 29 Decembrie 11, 23 Pentru toate popoarele din Mexicul antic, mama noastra pamantul s-a nascut dintr-un crocodil care traia in valurile de la inceputul lumii. Ca divinitate, Crocodilul este in primul rand zeul agriculturii, reprezentand infinita putere de regenerare a vegetatiei. Acest semn simbolizeaza de asemenea abundenta si plenitudinea. In imaginea traditionala aceasta reptila binevoitoare este reprezentata cu crestetul capului impodobit cu semnul lunii si imprastiand apa de trandafiri in timp ce smocuri de grane rasar din picioarele sale si plantele apar din nasul sau solzos. Crocodilul este de asemenea simbolul continuitatii ciclurilor pamantesti, care ne poarta de la viata catre moarte si apoi renastere. Cu sufletulul sau etern are puterea de a reinvia. Uneori, capul sau se divide in doua parti si la fel ca primordialul Janus, vegheaza aupra zilei si noptii. Toti cei nascuti sub acest semn sunt veritabili devoratori de cunostinte si impinsi inainte de convingeri de neclintit care-i motiveaza sa-si consume energia nelimitata pentru a-si atinge scopurile prin obiectivitate si organizare. Nativii acestui semn s-au nascut cautatori. Introvertitul Crocodil isi va gasi satisfactia intelectuala in propriile ganduri chiar daca asta il va face extrem de tenace si dogmatic. Pentru Crocodil totul trebuie sa fie clar si logic. Crocodilii sunt capabili de diplomatie in relatiile de familie, demonstrandu-si mari talente in arta prieteniei. Nimic nu-i deranjeaza mai mult decat atacurile, ticalosiile si disputele irationale. Crocodilul trebuie sa-l caute pe misteriosul Sarpe pentru a-i fi partener. COATL-SARPELE Culoarea norocoasa: Galben auriuZilele ZodieiIanuarie 7, 19, 31 Februarie 5, 17 Martie 1, 13, 25 Aprilie 6, 18, 30 Mai 12, Iunie 5, 17, 29 Iulie 11, 23 August 4, 16, 28 Septembrie 9, 21 Octombrie 3, 15, 27 Noiembrie 8, 20 Decembrie 2, 14, 26 Roata timpului pluteste pe apa ce se pravaleste la vale. La suprafata valurilor rasar doi serpi. Unul este barbat celalalt femeie. Ei corespund celor doua functii vitale, mobilitatea si sensibilitatea. Barbatul Sarpe, hotarat si fara mila, poate fi violent si perfid. Poate fi mai ales imprevizibil. Femeia Sarpe se incolaceste subtil si in final isi susura rugamintea ei. Prin atasament si asimilare ea incearca sa posede obiectul dragostei ei. Aceasta creatura care intruchipeaza mitul revansei si al reconcilierii finale intre oameni, este asociata cu umiditatea si cu apele pamantului. Totusi, in forma sa cea mai pura este inca legata de cer, care intrupeaza aspectele sale transcendentale, misterioase. Corpul sinuos, efemer si primordial al Sarpelui este adesea infatisat in imaginea unei spirale initiatice. Aceasta inspirata morfologie ii iridica pe cei nascuti sub acest semn din prapastia disimularii si a inselaciunilor si ii indreapta catre imbesugatele culmi ale intelepciunii. Nativii din acest semn poseda un aspect imponderabil care poate fi stimulant in relatiile intime. De asemenea aceasta trasatura poate incuraja o comunicare adanca si solida. Fiind o persoana agila, Sarpele se misca cu foarte mare usurinta de la o situatie la alta, ramanand neatins de conflictele care pot aparea. Serpii sunt longevivi, au o viata prospera si ii caracterizeaza nobletea spiritului. Calatoria lunga pe care trebuie sa o faca Sarpele cere compania de incredere a Ploii sau a Crocodilului. Serpii vor gasi deasemenea inplinirea spirituala in nativii Vant. QUI AUITL-PLOAIA Culoarea norocoasa: Rosu inchisZilele ZodieiIanuarie 3, 15, 27 Februarie 13, 25 Martie 9, 21 Aprilie 14, 26 Mai 8, 20 Iunie 1, 13, 25 Iulie 7, 19, 31 August 12, Septembrie 5, 17, 29 Octombrie 11, 23 Noiembrie 4, 16, 28 Decembrie 10, 22 Aztecii aveau pentru ploaia care cadea din cer un zeu: Tlaloc, stapanul furtunii. Acestui zeu i-au dat si un cer : Tlalocan. Poalele acestui cer (Tlalocan) sunt strapunse de rani care curg la fel ca lacrimile unor izvoare de apa sarata. Izvoarele curg, unindu-se unul cu altul si purtand o multime de fantome ale caror capete inecate sau zdrobite sunt indreaptate catre soarele orbitor. Fantomele se ostoiesc de dor si asteapta transmigrarea promisa intr-o eterna primavara aidoma paradisului. Zeul Tlaloc isi ridica fiinta desupra problemelor lumesti. Impasiva sa fata este deja acoperita cu razele altor planete, fascinand pe cei din jur. Indienii obisnuiau sa povesteasca ca la origine era unul din cei mai mari vanatori. In timp ce era ocupata sa curete viscerele gigantului cerb pe care tocmai il omorase, Ploaia a devenit victima unui complot. Tovarasii sai de vanatoare au decis sa imparta toata carnea numai intre ei. Ploaia, simtindu-se inselata, s-a retras in munti urland insulte la adresa vechilor tovarasi si aruncand blesteme catre bolta cereasca. Strapuns de catre un fulger, cerul a aruncat prima furtuna catre pamant. Cei nascuti sub acest semn sufera de o irezistibila atractie catre impulsivitate si risc. Tentatia de a vedea si cealalta fata a muntelui cuprinde inima acestor cautatorii romantici. Ajungand la maturitate, acest semn isi poate construi o viata echilibrata fara a-si imprastia energia. Dar aceasta armonie care infloreste lent fara indoiala necesita o puterea iesita din comun si calmul indulgentei. MIQUIZTLI - MOARTEA Culoarea norocoasa: Galben auriu Zilele ZodieiIanuarie 10, 22 Februarie 8, 20 Martie 4, 16, 28 Aprilie 9, 21 Mai 3, 15, 27 Iunie 8, 20 Iulie 2, 14, 26 August 7, 19, 31 Septembrie 12, Octombrie 6, 18, 30 Noiembrie 11, 23 Decembrie 5, 17, 29 Cei care subscriu la ceea ce in lumea apuseana se numeste "bun simt" vor vedea mai mult decat aspectul morbid al acestui semn. In universul simbolic aztec moartea si violenta sunt recunoscute si acceptate. Sacrificiile rituale sunt facute asa cum soarele cere carnea si sangele.Din punct de vedere astrologic moartea inseamna cuprinderea unei dimensiuni largi. Fara acest semn nu ar fi posibila nici o transformare. Destinul slabeste in fata Mortii, numai pentru a se ridica din nou si a sufla puternic intr-o noua directie. Moartea si renasterea se impletesc intotdeauna. In ritualurile de initiere, un adolescent ales pentru a simboliza renasterea societatii este condamnat sa joace roul Mortii. Inchis intr-un spatiu ingust este salvat de la istovire prin infometare de catre vrajitoarele inbracate in negru si purpuriu care il indruma catre o noua viata. Naivii acestui semn acorda o mare importanta respectarii ritualurilor si a cuvantului dat. Poseda darul onestitatii si un profund sens al binelui si raului. Inspira incredere, sunt onesti, activi, harnici si uneori nesiguri in ceea ce priveste angajamentele si sarcinile asumate. Sunt inclinati catre introspectie punandu-si neobosit intrebari asupra propriei identitati. Cei nascuti sub acest semn al disolutiei si al ultimei reinnoiri poate ca vor gasi solidaritatea umana ca cel mai bun refugiu si cel mai sigur drum catre revelarea legaturii spirituale cu divinitatea. Nativii Vant sunt cei mai buni parteneri trezindu-le fascinatia catre aspectele mistice. EECATL - VANTUL Culoarea norocoasa: MaroZilele ZodieiIanuarie 8, 20 Februarie 6, 18 Martie 1, 13, 25 Aprilie 7, 19 Mai 1, 13, 25 Iunie 6, 18, 30 Iulie 12, August 5, 17, 29 Septembrie 10, 22 Octombrie 4, 16, 28 Noiembrie 9, 21 Decembrie 3, 15, 27 Vantul a fost omagiat de azteci in forma unei divinitati enigmatice: Eecatl. Cu un caracter colorat, acest zeu de piatra prezinta un cioc de rata in partea inferioara a fetei. Aspectul de rata a fost mult timp folosit in ritualurile in care copii erau asezati intr-un cos cu pene, pentru primul juramant al adoptiei, simbolizand vanturile vietii care ii vor purta departe in calatoria lor. Aceasta pasare lauda virtutile ghidului experimentat si se simte la fel de bine pe pamant si in cer. In consecinta nativii acestui semn sunt usor adaptabili schimbarilor. Cei nascuti sub semnul Vantului sunt investitorii capabili, demonstrand tot atata naivitate incredibila si corectitudine, pe cat de neintrecuti sunt in flexiblitatea psihica. Prin natura sa, Vantul are abilitatea de a evita obstacolele. Cu toate acestea uneori nativii Vant prefera sa evadeze din probleme, alegand sa se lase purtat de val in norii cetosi ai ambiguitatii, ceea ce demonstreaza latura indecisa, inconsistenta a acestui semn. Atingand maturitatea, isi poate depasi propriile hoinareli capricioase, perseverand in eforturile sale, cu atat mai mult cu cat este mai capabil sa se concentreze si sa-si atinga scopurile. Posedand o inteligenta aparte, nativii acestui semn se vor potrivi cel mai bine din punct de vedere amoros cu cei din semnul Sarpelui sau Mortii. Cu un veritabil ascendent transcendental, Vantul se ridica in strigatul de victorie al binevoitoarelor sale rafale in timp ce pasiunile tale se unesc ce cele ale unui partener rational. CALLI - CASA Culoarea: Verde deschis Zilele ZodieiIanuarie 5, 17, 29 Februarie 3, 15, 27 Martie 11, 23 Aprilie 4, 16, 28 Mai 10, 22 Iunie 3, 15, 27 Iulie 9, 21 August 2, 14, 26 Septembrie 7, 19 Octombrie 1, 13, 25 Noiembrie 6, 18, 30 Decembrie 12, Cand soarele apune totul pare a fi cetos si linistit. Odata cu apusul soarelui privirea este atrasa de imaginea binevenita a unei locuinte solide, de neclintit. In mijlocul unei gradini etern fertila, un verde de jad incetoseaza privirea acoperind viata linistita. Apa neagra a incetat sa tremure. Ca un taram al pacii si al contemplarii, acesta este ultimul loc al ospitalitatii. Oprindu-si cursa agitata, soarele se retrage in casa. Nativii acestui semn sunt superoameni cu un

puternic moral fiind in acelasi timp foarte sensibili dar gandind limpede. Se lasa prinsi deseori de o profunda melancolie. Ca rezultat, intotdeauna vor fi cei care dau mai degraba decat cei care primesc. Cei nascuti sub acest semn al Casei au o nevoie acuta de a se stabili. O serie intreaga de dezamagiri amoroase si respingeri le scad vitalitatea. Membrilor de sex feminin ai acestui semn le place casa si spera intr-o viata de familie linistita. Unii nativi de sex masculin vor fi rebeli in tinerete bravand, crezand despre ei insisi ca vor fi purtati mai departe de bucuria de a trai. Isi vor surprinde rudele mai tarziu prin schimbarea brusca, demonstrand ca sunt maturi si siguri pe ei insisi. Binevoitor si mamos, Casa nu este deschisatuturor vanturilor. Acest semn are un sens pretios al misterului legat de adevaratul respect pentru partile necunoscute ale personalitatii umane.

TECPATL - CREMENEA Culoarea norocoasa: Rosu aprins Zilele ZodieiIanuarie 2, 14, 26 Februarie 12, Martie 8, 20 Aprilie 1, 13, 25 Mai 7, 19, 31 Iunie 12, Iulie 6, 18, 30 August 11, 23 Septembrie 4, 16, 28 Octombrie 10, 22 Noiembrie 3, 15, 27 Decembrie 9, 21 Cremenea (cutiul ritual) este incarnarea cea mai pura a memoriei focului, si reprezinta vibratiile misterului adanc al originii. Cremenea, o piatra cu margini ca un brici, a fost mult timp adulata de catre legendarii mesteri cioplitori care au scos din inima piatrei neinduratoarea forma a cutitului ritualic. Trecutul violent si in acelasi timp crud al sacrificiilor umane inca face sa tremure inima Cremenii. Acel ritual avea un sens profund, si anume acela ca hranea soarele, strapungand si arzand in onoarea acestuia energia vitala a luptatorilor inamici capturati. Pentru azteci, Tecpatl, Cremenea, se ridica deasupra altor pietre pretioase sau dure. In puritatea sa inefabila ea inspira, mai mult decat celelalte pietre, respect si groaza, cu toate ca si obiectele facute din lapis-lazuli sau calcedonie se bucurau de un respect deosebit. Cu instinctul ascutit indreptat catre fapte nobile, cei nascuti sub acest semn au tendinta de a fi bravi si rigurosi. Datorita principiilor morale de neclintit nu te vei angaja de partea nimanui si nici nu vei face discriminarii. Nativii vor trata cu dispret si fara regret inselaciunea si nu vor permite presupunerile in ceea ce ii priveste. Zvonurile si barfele vor fi transformate in cenusa de Cremene si minciuna nu va fi niciodata tolerata.

Cealalta fata a monezii arata ca viata Cremenii va cadea in capcana marinimiei pentru ca prin natura sa este cald si generos. Exuberanta nativilor din Cremene ii poate consuma in intregime aruncandu-i in focul unei spontaneitati de moment. Deseori, ca rezultat viata nativilor poate fi plina de aventuri si de diversitatee. Barbatul Cremene isi va gasi completarea alaturi de Vultur iar Femeia Cremene tandretea romantica de care are nevoie alaturi de Ploaie.

TOCHTLI - IEPURELE Culoarea norocoasa: Albastru indigo Zilele ZodieiIanuarie 11, 23 Februarie 9, 21 Martie 5, 17, 29 Aprilie 10, 22 Mai 4, 16, 28 Iunie 9, 21 Iulie 3, 15, 27 August 8, 20 Septembrie 1, 13, 25 Octombrie 7, 19, 31 Noiembrie 12, Decembrie 6, 18, 30 Ca un ajutor al lunii, principala misiune a Iepurelui este de a mentine ritmul timpului si al anotimpurilor astfel incat recoltele sa vina la vreme si sa fie bogate. Datorita capacitatii sale reproductive Iepurele a ajutat zeita Luna sa nu-si piarda stralucirea iar luna si recoltele se invaluiesc una pe alta in aceasta legatura de sustinere a vietii. Un semn delicat si secret, agilul si prudentul Iepure isi fermeca egalii prin caracterul sau persuasiv. Iepurele este un partener placut cu aerul libertin

si exuberanta sa. Cei nascuti sub aceste semn pot da dovada de o totala nechibzuinta, nu din rautate ci pentru ca este plin de energie. Cu toate acestea nu este un agresiv si prefera sa intoarca spatele unui conflict, cu o pirueta generoasa. Nativii din Iepure poseda o extraordinara intelepciune care este binevenita si se concretizeaza intr-o inclinatie profund filantropica. Au de asemenea tendinta de a fi ingaduitori fata de ei insisi, indreptandu-si stilul de viata mai mult catre aspectele placute. Acest lucru va face din el un partener atragator prin dorinta sa de a face din orice o sarbatoare. Un partener nascut sub semnul Casei va aduce echilibru naturii infierbantate a nativului Iepure iar acesta va gasi confortul in aceasta legatura solida. Femeia Iepure isi va afla calmul si ordinea alaturi de Vultur.

QUAUHTLI - VULTURUL Culoarea norocoasa: Argintiu Zilele ZodieiIanuarie 12, Februarie 10, 22 Martie 6, 18, 30 Aprilie 11, 23 Mai 5, 17, 29 Iunie 10, 22 Iulie 4, 16, 28 August 9, 21 Septembrie 2, 14, 26 Octombrie 8, 20 Noiembrie 1, 13, 25 Decembrie 7, 19, 31 XOCHITL - FLOAREA Culoarea norocoasa: Alb stralucitor Zilele ZodieiIanuarie 6, 18, 30 Februarie 4, 16, 28, 29 Martie 12, Aprilie 5, 17, 29 Mai 11, 23, Iunie 4, 15, 28 Iulie 10, 22 August 3, 15, 27 Septembrie 8, 20 Octombrie 2, 14, 26 Noiembrie 7, 19 Decembrie 1, 13, 25 In simbolismul aztec, Floarea infloreste aratand fragilitate si frumusete. Parfumul ametitor, delicatetea petalelor si tandretea innebunitoare a tulpinei ofera acestui semn dorinta si in acelasi timp senzuala putere a principiilor calme.

Intrupand elixirul vietii, dulce si amar, Floarea este podoaba cosmica a rotii timpului, trecand de la abundenta la dezintegrare. Un trup, care tremura in viata sa trecatoare si infloreste intr-o coplesitoare splendoare, este condamnat sa se consume pentru a se reintoarce in forta, capturand partea insatiabila a senzualitatii emotiilor si viziunilor noastre. Nativii din acest semn sunt extrem de sensibili si schimbatori, cautand contactul intim, impodobind locul prin care trec, savurand mirosul si alte satisfactii senzuale. Acest semn guverneaza pasiunea misteriosului Eros, dar unori are o natura ambivalenta fiind predestinat sa-si asume riscuri. Aceasta inclinatie dubioasa catre placere si flirtatul capricios cu pericolul ii poate conduce pe cei nascuti sub acestsemn catre situatii neplacute daca nu isi modereaza atitudinea prin bun simt. Asa cum flacara cuprinde un obiect acoperit cu ulei, Floarea stie mai bine decat orice alt semn cum sa starneasca interesul si sa seduca fara sa consume obiectul dorintei sale. Pentru a se simti ocrotita si ingrijita Floarea trebuie sa-i aleaga drept parteneri pe liber cugetatoarea Maimuta sau pe salbaticul, dinamicul Leopard.

OZOMATLI - MAIMUTA Culoarea norocoasa: Galben auriu Zilele ZodieiIanuarie 1, 13, 25 Februarie 1, 11, 23 Martie 7, 19, 31 Aprilie 12, Mai 6, 18, 30 Iunie 11, 23 Iulie 5, 17, 29 August 10, 22 Septembrie 3, 15, 27 Octombrie 9, 21 Noiembrie 2, 14, 26 Decembrie 8, 20 Ca partener al omului si nu ca rival, Maimuta se situeaza undeva la mijlocul drumului intre salbaticia naturii si ordinea culturii umane. Fiind un scamator si muzician prin firea lucrurilor, mersul

Maimutei este armonios. Legendele aztece ii aduc un omagiu sublim. Alt nume pentru acest semn este Stapanul Focului. Unii intelepti azteci credeau ca numai datorita norocului Maimuta a realizat importanta descoperirii focului. Se spune ca la apusul soarelui a auzit in departare un vanator tanar care isi plangea necazul pentru ca nu reusise sa vaneze nimic in ziua aceea desi umblase prin caldura torida toata ziua. Atunci Maimuta a dat omului focul. In primul rand si cel mai important aspect al inteligentei si muncitoarei Maimute este ca are bunul simt de a nu se lua pe sine in serios chiar daca asta inseamna de a-si minimaliza talentele si de a transforma uimitoarele sale inventiile intr-o fermecatoare dracovenie si demonstratie de prestidigitatie. Maimuta este individualista, dar nu egoista, dar si experta in manipulare. Cu eleganta sa naturala este un estet calm, relaxat. Propria ei libertate estefoarte importanta pentru ea. Mai presus de toate, Maimutei ii plac surprizele, intamplarile neasteptate, impulsivitatea si sa cheltuiasca banii. Aspectul fizic este placut si prietenos. Desi intuitiva, cu o buna perceptie a lucrurilor poate deveni prea nerabdatoare ca sa astepte rezultate concrete ale eforturilor sale. In acelasi timp ea urmareste perfectiunea in aceste incercari. Maimuta este de obicei optimista. Cu mult umor, cei nascuti sub acest semn folosesc toate posibilitatile pe care le ofera viata incercand diverse atitudini si exprimari. Cei care ii vor oferi cea mai mare provocare in viata ca parteneri vor fi Leopardul si Vulturul.

OCELOTI - LEOPARDUL Culoarea norocoasa: Negru Zilele ZodieiIanuarie 9, 21 Februarie 7, 19 Martie 3, 15, 27 Aprilie 2, 9, 20 Mai 2, 14, 26 Iunie 7, 19 Iulie 1, 13, 25 August 6, 18, 30 Septembrie 11, 23 Octombrie 5, 17, 29 Noiembrie 10, 22 Decembrie 4, 16, 28 Leopardul, cu ochii sai inspaimantatori este incarnarea soarelui. Aceasta creatura salbatica a noptii poate sa te faca sa-ti inghete sangele in vene. Doar ascutimea Maimutei poate infrunta acest semn salbatic. In intunecimea noptii, acest arogant si nelinistit pradator ia infatisarea de felina a astrului zilei, pasiunea sa de nestapanit. Intr-o zi, femeile au mers in padure sa culeaga lemne de foc. Una dintre ele, inca tanara a spus " mi-ar placea sa fiu sotia leopardului. Satul nu ar mai duce lipsa de carne." Imediat, Leopardul care putea citi gandurile a aparut. El a acceptat aceasta legatura si intelegerea. Leopardul credincios a adus o prada proaspat vanata. Femeia imediat l-a invitat sa traiasca printre oamenii. Numai o batrana doica a ramas suspicioasa fata de acest musafir strain si a criticat uniunea dintre sat si padure. La scurt timp tanara sotie s-a transformat intr-o felina si banuielile femeii batrane s-au adeverit. Luptatorii, infrangandu-si teama si dezgustul au strapuns pielea de animal de pe femeie cu sulitele si cutitele, omorand-o. Din acea zi cumplita, Leopardul plin de manie si furie isi striga setea lui de razbunare in timp ce privirea lui arzatoare se indeapta catre pamant. Cei nascuti sub acest semn imbina tenacitatea caracterului cu actiunile nobile. Acest scut
download