Herman Ebbinghaus A Fost Un Psiholog German, Psihologi Germani (Din Germania)

Herman Ebbinghaus a fost un psiholog german, nascut in 1850, in Barmen (acum parte a Wuppertal-ului). Si-a desavarsit studiile la Universitatile din Bonn, Halle si Berlin, iar apoi a fost profesor in institutii de invatamant similare din Berlin, Breslau Si Halle.

Preocupat in mod deosebit de psihologia experimentala, a studiat diferite aspecte referitoare la memorie - facand experimente pe sine.

A creat metoda silabelor cu sens si fara sens aratand ca se pot invata 7-8 silabe fara sens la o singura lectura. A diferentiat conceptul de invatare mecanica, complementar invatarii constiente. A masurat efectele si diferentele intre acestea, curba invatarii si a uitarii imediate si in timp. Materialul cu sens poate fi memorat in a noua parte din timpul invatarii celui cu sens (la acelasi numar de silabe). In acelasi context, a studiat si problemele invatarii distantate in timp si concentrate.

Impreuna cu Arthur König a fondat prima revista germana de psihologie generala, in a activat prin studiile sale privind teoria vederii colorate, a surmenajului vizual la scolari si a elaborat teste de masurare a inteligentei la copii. sale (Uber das Gedächtniss-1885, On Memory-1885, Foundation of Psychology-1902) au fost relevate de mai toti psihologii importanti. A murit in 1909 de pneumonie, la Breslau, in Germania.

download