Trecerea in revista a resurselor calculatorului, Rasfoirea continutului unui dosar

Trecerea in revista a resurselor calculatorului

Una dintre primele activitati la care veti utiliza Windows Explorer este trecerea in revista a organizarii dosarelor si a fisierelor de pe calculatorul dumneavoastra. Fereastra Explorer este impartita in doua panouri. Panoul din stanga prezinta o imagine ierarhizata a organizarii dosarelor de pe calculatorul dumneavoastra. Prima de sus este pictograma Desktop (suprafata de lucru) care reprezinta toate hard disk-urile si toate resursele disponibile ale calculatorului. Imediat dedesubt, se gaseste dosarul My Computer, reprezentat de pictograma unui calculator. Sub dosarul My Computer se gasesc insirate toate resursele calculatorului dumneavoastra. Acestea includ unitatile de Floppy (3 ½ Floppy disk A: = unitatea de discheta), hard disk-urile locale (C:), doua dosare speciale – Control Panel (panoul de control) si Printers (imprimante) – care sunt utilizate la gestionarea imprimantelor calculatorului si la personalizarea parametrilor acestuia. Mai este prezent si Recycle Bin (lada de deseuri), si, daca avem instalata la calculator o unitate CD-ROM, pictograma D:.

Rasfoirea continutului unui dosar

Daca in panoul din stanga se pot vedea toate dosarele (aici nu apar niciodata fisiere!!!), in panoul din dreapta puteti vedea continutul dosarului deschis, adica continutul dosarului selectat in fereastra din stanga prin .

Puteti extinde si restrange imaginea ierarhica, pentru a afisa mai multa sau mai putine detalii. Daca apare un semn plus (+) langa o pictograma din panoul din partea stanga a ferestrei Exploratorului, inseamna ca acel dosar contine dosare suplimentare (subdosare). Pentru a afisa aceste dosare, executati pe semnul + = operatia de expandare a unui dosar. Vor fi afisate toate dosarele cuprinse in el. Unele dintre acestea , la randul lor, pot contine dosare, pe care le puteti vedea utilizand aceeasi modalitate.

Pentru a ascunde subdosarele dintr-un dosar, executati pe semnul – de langa acesta (sau executati pe dosar) = operatia de comprimare a unui dosar.

Expandand sau comprimand dosarele afisate, puteti trece in revista oricat de multe sau de putine detalii doriti. gf951b6

download