Referate Informatica

Proiect la Informatica Norton Commander

Norton Commander transforma MS-DOS-ul intr-un mediu(cadru),acest lucru il face suficient de usor pentru toti utilizatorii care-l folosesc,dar destul de puternic pentru utilizatorii avansati . Norton Commander integreaza :

-fisiere de management

-fisiere de vizionare

-aplicatiile lansate

-facilitatile discului de intretinere

-transferul fisierelor de la un PC la alt PC se face ...
Continuare

Multimedia - Imagine si text, Sunet si muzica, Film si animatie, Efectele speciale

Multimedia

Ce este multimedia ?

Cuvantul "multimedia" provine de la cuvintele "multi" (mai multe) si "media" (medii de transmitere si prezentare a informatiilor).

In viata cotidiana aveti de multe ori ocazia sa intrati in contact cu aceste medii de transmitere a informatiilor: ziare si reviste (imagini si text), televizorul si combina muzicala (video si audio). Multimedia nu face altceva decat sa comb ...
Continuare

Industria de software, softul in Romania

Industria de software.

Perioada care marcheaza trecerea la Societatea Informatica, definita ca societate a cunoasterii, presupune realizarea unor optiuni strategice privind realizarea de produse si servicii, cerute de evolutia societatii moderne, bazate pe TIC, caracterizate de valoare adaugata mare si consumuri reduse de materii prime si energie.

Acest domeniu a trecut printr-un proces dificil de adaptare ...
Continuare

Limbajele de nivel inalt Pascal, Fortrun

TURBO PASCAL

Un limbaj de programare este un limbaj artificial care prin exprimari simbolice descrie operatiile de prelucrare automata a datelor, necesare pentru rezolvarea nuei anumite probleme a utilizatorului.

Calculatorul manipuleaza informatiasub forma binara. El nu intelege decat comenzi date in binar. Codul in care sunt scrise aceste comenzi este codul binar, iar limbajul este limbajul masina. Se num ...
Continuare

CALCULATORUL

Lungu Cosmin

NOTIUNI GENERALE SI PARTI COMPONENTE

ALE CALCULATORULUI

UNITATEA CENTRALA

Este compartimentul principal care coordoneaza intreaga activitate a unui calculator personal, de aici se solicita informatia pe care utilizatorul le va introduce de la tastatura sau de aici se afiseaza rezultatul pe monitor.

Tot in unitatea centrala sunt realizate prelucraril ...
Continuare

Tehnici de animatie

Tehnici de animatie

Ne propunem sa raspundem la urmatoarea intrebare: cum facem o figura sa se miste pe ecran? Pentru rezolvarea acestei probleme exista mai multe tehnici care vor fi prezentate in continuare, dar toate au acelasi principiu de functionare si anume:

se deseneaza figura:

se asteapta o perioada de timp;

se sterge figura si se deplaseaza intr-o alta pozitie.

Pentru ca f ...
Continuare

SUBPROGRAME ORIETNTATE SPRE LINII, Proceduri si functii, Aplicatie

SUBPROGRAME ORIETNTATE SPRE LINII

5.1. Proceduri si functii

Line

Procedura Line deseneaza puncte de coordonate (x1, y2) si (x2, y2).

Culoarea liniei poate fi stabilita cu procedura SetColor, stilul si grosimea ei pot fi stabilite cu procedura SetLineStyle. Procedura este definita astfel:

Procedure Line (x1, y1, x2, y2:integer);

X1, Y1 sunt coordonatele de inceput ale liniei. ...
Continuare

Stocarea si rularea programelor Perl

Stocarea si rularea programelor Perl.

Exemplul Hello World. Continutul fisierului hello este:

# !/usr/local/bin/perl -w

if( $#ARGV >= 0) {$who = join(' ', @ARGV); } 23675vll37tty6l

else {$who = 'World'; }

print "Hello, %who! \n";

Presupunem ca programul de mai sus este stocat in fisierul Unix ~/bin/hello. Programul poate fi rulat cu una din comenzile:

per ...
Continuare

WINDOWS NT Caracteristici

Caracteristicile noilor sisteme Windows NT Server 5.0 si respectiv Windows NT Workstation 5.0 . Performantele Windows NT cresc , dar cresc si resursele necesare . Windows NT Serverare nevoie la instalare de 64 MB de memorie (se recomanda MB), de 500 MB liberi pe un hard disc de cel putin 2 GB si de un procesor Pentium la 166 de MHz sau mai mult ; Windows NT Workstation 5.0 cere la instalare Concepte innoite si performa ...
Continuare

Arbori cu radacina R

Arbori 3-2

Fie G un graf orientat. G este un arbore cu radacina r, daca exista in G un varf r din care oricare alt varf poate fi ajuns printr-un drum unic.

Definitia este valabila si pentru cazul unui graf neorientat, alegerea unei radacini fiind insa in acest caz arbitrara: orice arbore este un arbore cu radacina, iar radacina poate fi fixata in oricare varf al ...
Continuare


Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Inainte