Marea Metropola Hong Kong,Turismul Si Viata La Hong Kong

Hong Kong

In 1842 Marea Britanie a obtinut de la imparatul Chinei controlul unei insule pe nume Honk Kong, in scopul de a construi un port pentru navele lor de comert.

In 1898 Marea Britanie a incheiat un tratat cu China prin care li s-a acordat concesionarea pe 99 de ani a insulei si a catorva zone din imprejurul lui.

De-a lungul anilor, pozitia geografica si legaturile comerciale au transformat Honk Kong-ul intr-o mare metropola. Orasul a devenit unul dintre cele mai mari porturi din lume, centru comercial si financiar de prim rang in lume, avand o populatie de 5 900 000 locuitori.

In 1994 a incetat dominatia engleza asupra orasului, Honk Kong-ul revenind Chinei.

Cu toate caeste foarte calda si umeda, turistul care se avntureaza pe strazile acestui oras va ramane impresionat de ritmul de viata alert al acestui oras, intalnind la tot pasulmoderne si foarte inalte, aici aflandu-se cea mai inaltadin Asia. Dar asta nu inseamna ca nu va vedeaconstruite in stil traditional chinezesc, orasul pastrandu-si farmecul oriental. Acest oras reprezinta cum nu se poate mai bine spiritul intreprinzator al poporului chinez atunci cand nu este incorsetat de principii comuniste.

Ca o nota de inedit in acest oras se afla aeroportul cu cel mai mare trafic din Asia, al caror piste sunt efectiv construite pe mare. Traficul maritim este incredibuil de dens, apele golfului nefiind niciodata lipsite de valuri, chiar daca nu adie nici macar o boare de vant.

download