Referate Biologie

Caienjeni - Clasa Antropode - Cheliceratele (Clasa Arahnide) - Specii De Paianjeni

ARTROPODELE

Artropodele au luat nastere din viermii inelati anelizi, fapt dovedit de segmentarea corpului.

Cele mai vechi artropode au aparut in era paleozoica. Ele sunt reprezentate prin: trilobiti, forme inrudite cu crustaceii giganti (Euripterus), care atingeau dimensiuni de 1 –2 m, si insecte de asemenea foarte mari (30 cm), asemanatoare cu libelulele.

Artropodele reprezinta un grup foarte nume ...
Continuare

Colesterol - Tulburarea Inimii

Colesterolul si tulburarile inimii

Una dintre problemele cele mai controversate din medicina actuala se refera la colesterol: este sau nu acesta raspunzator pentru tulburarile cardiace? Si, in aceasta controversa, este vorba despre colesterol in hrana, in sange, in artere?

Este demonstrat ca sanatatea depinde de starea arterelor prin care sangele circula pentru a ajunge la toate celulele vii ...
Continuare

Polenizare

Polenizarea

Plantele, spre deosebire de animale, nu pot porni la drum pentru a gasi partener de imperechere. Ele sunt nevoite sa se bazeze pe alte elemente – cum sunt vantul, insectele sau chiar apa – pentru a transporta polenul de la o planta (sau o parte a plantei) la alta, si pentru a poduce seminte.

Polenizarea este importanta pentru plante, deoarece fara aceasta speciile nu s-ar putea repro ...
Continuare

Organismul Animal - Functiile De Nutritie In Seria Animala

. FUNCTIILE DE NUTRITIE IN SERIA ANIMALA

Pentru desfasurarea fenomenelor vietii, organismul animal relizeaza materiale si energetice cu mediul inconjurator .Din mediul extern organismul isi procura,in tot cursul vietii,diferite substante, pe care le supune unor transformari in interiorul sau, iar produsii nefolositori care rezulta sunt eliminati la exterior. In esenta, necesitatile permanente de substante si ener ...
Continuare

Calciu

Calciu

Calciu: Ce trebuie sa stiu despre el?

Calciu este un nutrient essential de care corpul tau are nevoie in fiecare zi. De retinut este ca ajuta la formarea si mentinerea dintilor sanatosi si a oaselor. Calciu ajuta la mentinerea batailor inimii constante, la circulatia sanatoasa a sangelui si la mentinerea nervilor si muschilor intr-o forma buna.

Calciu este "cheia" pastrarii corpul ...
Continuare

Nucul

Nucul

Nucul este un arbore original din Persia.

Denumirea latineasca a nucului este: "JUNGLANS REGIA" ;in popor este numit "nucar".Face parte din familia arborilor.

ALCATUIREA NUCULUI: Radacina este lemnoasa iar tulpina deasemenea este lemnoasa, formata din trunchi si coroana ,frunzele sunt impare,penate,compuse din margini intregi.Nervurile sunt dispuse penat la nivelulfoliolei.

Florile ...
Continuare

Pubertatea - Copilarie Spre Maturitate

PUBERTATEA

Pubertatea este perioada de dezvoltare a corpului de la copi-larie spre maturitate.Este marcata de mari modificari fizice,cea mai importanta fiind maturizarea din punct de vedere sexual a baietilor si fetelor,care face posibila reproducerea.

Atat pubertatea cat si adolescenta marcheaza tranzitia de la copilarie la varsta adulta.Dar pubertatea se refera mai ales la modi – ficarile anato ...
Continuare

Proiect - Animale Domestice

Animale domestice:

Istoria civilizatiei este asociata indeaproape cu animalele domestice. La aparitia comunitatilor umane, acum aproximativ 10-12.000 de ani, cateva specii de mamifere mari si pasari au fost domesticite, dand astfel posibilitatea umanitatii sa treaca de la conditiile primitive de viata la o calitate mai buna a vietii. Animalele domestice mari au facut posibila trecerea de la vanat, cules si practi ...
Continuare

Biochimie

Biochimia

Chimia vietii, sau biochimia, studiaza reactiile chimice care au loc in organismele vii. Acestia respecta aceleasi legi ca si celelalte reactii chimice, dar sunt mai complexe.

Chimia vietii studiaza ansablul reactiilor care au loc in organismele vii, mai ales in unitatile lor de baza, celulele. Fiintele vii au nevoie de energie.

Oamenii si animalele isi iau energia din alimentele pe care le ...
Continuare

Referat Despre Mutatii - Universul Cromozomial, Sindromul Down

Botezatu C-tin – Ioan

MUTATII GENOMICE SI CROMOZOMIALE 32342bvr29h

Intreaga lume vie si orice fiinta , inclusiv omul , reprezinta rezultatul larg proces de evolutie.Evolutia naturii , care s-a produs in trei miliarde de ani, a fost posibila datorita a trei factori principali : mutatiile , recombinarea genetica si selectia naturala.

Mutatia – cu un termen mai larg , schimbarea – este un at ...
Continuare


Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 Inainte